Hírek

A kertészkedés, háztáji gyümölcs és zöldségtermesztés népszerűsítését szerettünk volna elérni a célcsoport számára. A résztvevők információkat kaptak azokról a zöldség típusokról, melyeket érdemes termelni, kihasználva a kertük adta lehetőséget.

A résztvevők kókuszgolyókat készítettek, majd mindenki az otthoni elkészítéshez alapanyagokat vehetett át. A programmal az otthoni süteménykészítést szeretnénk elősegíteni.

Pszichopedagógus szakember előadás a megfelelő vitarendezési kultúra kialakításáról. A résztvevők hasznos ötleteket, információkat hallhattak a viták természetéről, azok kezeléséről. Fontos, hogy a viták életünk részei, de azok helyes kezelése oldása megfelelő készségeket igényel.

Ruhaosztás keretében igyekeztünk motiválni a célcsoport tagjait, a megfelelő megjelenés jelentőségére, a különböző helyekhez kapcsolódó viselet fontosságára. Válogatás közben tanácsokkal láttuk el a résztvevőket abból a célból, hogy tartsák be a fontosság és hasznosság elvét.

Tavaszi, húsvéti várakozás jegyében szerveztük meg a projekt célcsoportja számára játszóházi foglalkozásunkat, mely keretében húsvéti díszeket készítettek a résztvevők. A jó hangulatú délutánon mindenki ajándékcsomagban részesült. A program közösségépítő szerepe megvalósult, hiszen a célterületen élők együtt töltötték a délutánt, beszélgettek,...