Hírek

A pénzkezelési ismeretek előadássorozat 1. alkalma során szociális és pénzügyi szakember tartott előadást a családtámogatási lehetőségekről, azok feltételeiről, hozzáféréséről. A családtámogatásokról információs füzetet vettek át a résztvevők, mely hasznos információkat tartalmazott. Megtakarítás kapcsán a pénzintézeti lehetőségekre hívtuk fel a...

Táplálkozási tanácsadó, sport tanár, edző előadást tartott a sport fontosságáról, az egészséges táplálkozásról. Az előadást követően közös aerobic bemutatón vehettek részt a célcsoport tagjai. Az előadó elmondta, hogy az egészséges életmódhoz mindkettő fenntartása nagyon fontos: táplálkozás, mozgás.

A kertészkedés, háztáji gyümölcs és zöldségtermesztés népszerűsítését szerettünk volna elérni a célcsoport számára. A résztvevők információkat kaptak azokról a zöldség típusokról, melyeket érdemes termelni, kihasználva a kertük adta lehetőséget.

A résztvevők kókuszgolyókat készítettek, majd mindenki az otthoni elkészítéshez alapanyagokat vehetett át. A programmal az otthoni süteménykészítést szeretnénk elősegíteni.

Pszichopedagógus szakember előadás a megfelelő vitarendezési kultúra kialakításáról. A résztvevők hasznos ötleteket, információkat hallhattak a viták természetéről, azok kezeléséről. Fontos, hogy a viták életünk részei, de azok helyes kezelése oldása megfelelő készségeket igényel.